Kako da svaku odevnu kombinaciju učiniš savršenom?


Stil je nešto što se gradi upoznajući sebe. I nešto što se s godinama menja i uobličava. Postoje određene „cake“ kako da izgledamo dobro čak i kada nismo u firmiranim i skupim krpicama i u garderobi iz najaktuelnijih modnih kolekcija. Najvažnije je da slušamo sebe i trudimo se da budemo svoje!



Nosi ono što je tvoj zaštitni znak

Svaka od nas ima svoj najdraži modni detalj. Bilo da je to šešir, ešarpa, ukras za kosu, sat ili neki nakit, potrudi se da uvek izgleda upečatljivo, da bude unikatno kako bi te izdvajalo. Putem interneta možeš pronaći mnogo ljudi koji se bave izradom zanimljivih, unikatnih aksesoara po pristupačnim cenama. Svoj „zaštitni znak“ otkrićeš kada dobro upoznaš sebe i shvatiš šta je ono što kod sebe posebno želiš da istakneš.

Moć je u detaljima

Već sam spomenula aksesoare. Oni zaista ostavljaju poseban trag na svakoj odevnoj kombinaciji i još više je ističu. Ne moraš nositi preterano skupe brendirane krpice kako bi uvek izgledala elegantno i „skupo“. Dovoljna je efektna tašna, ogrlica, ešarpa ili šešir. Takođe, ne moraš po svaku cenu ići u korak sa svim modnim trendovima. Štaviše, ukoliko je autentičnost tvoj cilj, ne bi trebalo uopšte da kopiraš trendove. Ti najbolje znaš šta je ono u čemu se osećaš najudobnije i samouvereno i kada zračiš. Dovoljno je da svoj omiljeni stajling „začiniš“ dobrim aksesoarom iz neke aktuelne kolekcije i već si dobila svoj savršeni jedinstveni look!



Manje je više
Nije poželjno da preteruješ sa nakitom, šljokicama, prugicama, tufnama, animal printom... Naravno, u nekim odevnim kombinacijama je to sasvim opravdano, ali, za mene, i u make up-u, kao i u odevanju važi čuveno pravilo- „manje je više“ sa kojim verovatno nećeš nikada pogrešiti. Kombinacije koje nisu „pretrpane“ detaljima uvek izgledaju sofisticirano.



Eksperimentiši bojama
Naravno, i u mom ormaru preovladavaju određene boje ( svetle i pastelne, uglavnom). Ali, nemoj izbegavati eksperimentisanje. Veruješ da neke boje nećeš umeti da izneseš, ali verovatno nisi čak ni pokušala. Ja sam nedavno pružila priliku zelenoj i žutoj i priznajem da sam bila veoma prijatno iznenađena reakcijama. Često zbog samokritičnosti i navike ne vidimo širu sliku i ne dajemo šanse nekom novom koloritu.



Ne plaši se promene
Možda sebe vidiš kao romantičnu princezu kojoj pristaju samo haljine, suknje, mantili i generalno, oni komadi koji ženstvenost stavljaju u prvi plan, ili, nasuprot tome, misliš da si oduvek „dečački tip“ i da ti najbolje stoje kožne jakne i trenerke, pa ne odstupaš nikada od toga. Ne plaši se da isprobaš nešto novo jer uvek se možeš vratiti svom stilu. Možeš da otkriješ šta je ono što ti možda takođe dobro stoji i napraviš kombinaciju stilova koja će rezultirati onim što zapravo jesi- dakle, bićeš ti TI i taj lični pečat koji sve što nosiš ima, neće ostati nezapažen.

Kombinacija savršenog karmina i osmeha
Kada osećaš da izgledaš savršeno i da si spremna za odlazak na posao ili izlazak u grad, nanesi najdraži karmin, ne zaboravi da staviš parfem i obavezno ponesi osmeh! Jer, u čemu god da izađeš, ljude najviše privlači tvoja aura, odnosno to kako zračiš. Zato je osmeh jedan od najvažnijih modnih detalja!

Коментари

Постави коментар

Популарни постови